Arvostelut

Kuulasta Jazzia

Veli-Matti Henttonen / SALON SEUDUN SANOMAT  9.11. 2013
Nuoren pianisti Eliina Mäkirannan debyyttialbumi Jää edustaa perinteistä perusjazzia. Myös Mäkirannan kvartetti on perinteinen : pianon oheella saksofoni, kontrabasso ja rummut.

Perinne ei kuitenkaan ole tässä suhteessa mikään negaatio, vaan vankka pohja, jolle ryhmä on rakentanut hienovaraisen musiikkinsa.Jää sisältää nimensä mukaisesti kauniin haurasta musiikkia, joka ei kuitenkaan säry missään vaiheessa, vaan kantaa kuulijansa onnistuneesti alusta loppuun.

Mäkiranta pehmeästi soivine pianoineen on musiikin keskiössä, kuten asiaan kuuluukin. Ville Pynssin rummut ja Ape Anttilan basso tuovat musiikkiin oman vivahteikkaan lisänsä. Saksofonisti Jussi Kannaste pääsee ääneen noin puolessa levyn kappaleita.

Jään musiikki on nautittavaa ja samalla kauniin maalailevaa. Siinä on sitä ECM-levymerkiltä tuttua pohjoisen henkeä ja fiilistä. Mutta tämä on tehty tyystin omin voimin.

Leave a Reply

Name *

Web Site